Blitznew𐌔 17.12.22

Blitznew𐌔 17.12.22

Resett.no legger ned

«Styret i Resett har bestemt seg for å legge ned nettavisen etter at de ikke fant en erstatter for Helge Lurås som redaktør. Maria Zähler har fungert som konstituert redaktør. Lurås trakk seg i sommer etter en konflikt med styret. Som med alle frie medier har økonomien vært en akilleshæl. Lurås fikk med seg noen rike onkler. Det ble etter hvert færre av dem, og i sommer forsvant også de siste. Investor Petter Inge Remøy kjøpte i høst aksjene. Det er kort tid siden transaksjonen ble gjennomført.»

Resett var nærmest konseptuelt forfeilet fra første stund, selv om man kunne ane glimt av lovende greier tidlig som kunne ha utviklet seg til noe betydelig. Jeg poengterte dette, altså, feilene med Resett, til og med ovenfor folk i Resett selv og ellers. Noe av dette gjennom andre personlige kanaler, kan man si. Det var altså ok i starten, men så dabbet det fort av, allerede før den der dumme «Grandesaken».

De med noe å si på Resett, forlot dets spalter og kommentarfeltet der relativt tidlig. Det som ble igjen var en miks av ofte veldig forskrulla og etterapende synsere, troll og forvillede, utstøtte reaksjonære av ymse slag. Hele driten utartet seg til et tafatt frieri til den berømte «bunnen i bøtta» som sto og luktet litt guffe som venstrestinkadorene kunne projisere på.

Hvis man leste Resetts programerklæring, vil man få øye på mange vesentlige feil med oppleggets natur. Jeg skal ikke gå inn på hva de største feilene med Resett, og mange andre lignende foretak nå, fordi jeg jobber ikke som noen gratiskonsulent, og det blir for mye å legge til her.

At Lurås ble ‘ousted’ fra sitt eget prosjekt sier også mye, mener jeg. Denne Zähler har etter konkursen publisert sitt eget syn på saken i form av et mer personlig blogginnlegg.

Innlegget vitner om mye tøv og tull, redaksjonelt, typisk maktspill og interessekonflikter. Mye er utslag av utpreget «normiehood». Sånn sett kan man ikke dømme de involverte så meget, fordi de er hva de er: Folk med begrensede forutsetninger for å drive med dette. Nå skal Zähler drive med andre ting. Jeg ønsker vedkommende lykke til, særlig så med en «liberale konservatismen», som Resett under vedkommendes styring forsøkte å fronte.

En generelt lavmål er ellers verdt å påpeke i denne saken om Resett, og det er at flere av avhopperne i ettertid har gått ut og sagt at de ikke kan forsvare eller stille seg særlig bak de artiklene og «menneskesynet» etc. som Resett formidlet, delvis for å tilsynelatende generere «klikk».

Slik primitiv og smålig ‘brobrenning’ vitner om folk uten særlig ryggrad og integritet ellers. Konklusjonen er at man må være ekstremt varsom med hvem man ansetter, og unngå nepotisme, som også var åpenbar i Resetts spalter.

Testen bør være noe i retning av at om man ikke kan stille seg bak det man publiserer, så sier det seg selv at det er noe alvorlig galt med et slikt opplegg i sin helhet, og med slike type folk som fremholder slike forklaringer som ansatte. En form for feighet, mangel på refleksjonsevne og ansvarsløshet som igjen er typisk for «normies».

Alt som publiseres på denne siden (Kritikken.no) kan jeg som redaktør stille meg «bak», og dessuten argumentere videre og forsvare, sånn sett, og det uten problemer. Det vil aldri publiseres noe av ytringer eller argumentasjon som per minimum i vesentlighet eller prinsipp ikke kan forsvares åpent. Grunnen til at det ikke er «åpent», er en annen sak, med andre hensyn. Det er snarere en ‘samfunnsindikator’ på hvor skakkjørt offentligheten er med tanke på sin form for anti-intellektuelle «åpen»- og «ærlighet» i møte med kritikere.

Twitter suspenderer ‘venstrevridde’ propagandajournalister

Sanpaku-tullingen, Alexandria-Ocasio Cortez sier hun «forstår» Elon Musks beslutning om å suspendere: Drew Harwell, Washington Post, Donie O’Sullivan, CNN, Matt Binder, Mashable, Micah Lee, The Intercept, Steven Herman, VOA, inkludert Aaron Rupar, Tony Webster, og gærningen Keith Olbermann, men mener samtidig at Musks utestengelse er «protofascistisk».

For en sjelden gangs skyld er jeg mer enig enn ikke med Cortez.

Det å utestenge folk, bare fordi de er gærne og har en annen virkelighetsoppfatning og vinkling, er hverken veldig smart eller sterkt. La disse gærningene spy ut sitt nevrotiske tøv, og la folket bestemme selv ut i fra den følgelige debatten og konflikten. Sensur er kategorisk et verktøy for den svake, redde, korrupte og primitive.

Eksempelvis så er Keith Olbermann en eneste stor «normie-klovn». En renspikket idiot. Kanskje den verste av de aller verste på «venstresiden». Fyren hører hjemme på lukket avdeling. Han er en slags Fredrik Grøssvik på PCP, og større flate. Å ha slike som ham fare rundt på Twitter er jo bare kos, og kan potensielt fordre til konfrontasjon, evt. invervensjon som kanskje vil redde livet til denne stakkaren på sikt.

Video fra 2016, etter at Donald Trump ble valgt president. Og det var det Russerne sto bak, mente Olbermann

Twitter er allerede, per teknisk utforming, et ganske kjedelig ekkokammer hvor diverse medienisser, PK-pratere og troll følger hverandre, og deler oppskrifter på dårlige resonnementer, forestillinger og annet dagligdags tøv for åndssvake sjeler. Sprit/speed opp denne døve festen, sier nå jeg. Mer fart gjør at flere idioter kjører i grøfta og kvester seg slik at de lærer å ta det litt roligere i neste sving.

Skikkelig stor og SVÆR nyhet: Donald Trump lanserer NFT’er!!

«Donald Trump left his supporters on the edge of their seats when he touted a ‘major announcement’ just weeks after he revealed his run for president again in 2024. Speculation swirled that it could be the announcement of a rally after a pause since the midterms or a move that could upend the Republican primaries. Despite the anticipation, it turned out to be a line of his own digital trading cards, costing $99 each and featuring him posing as various dreamed-up characters – including Superman and as a cowboy with a hunting rifle.»
Hahahaha!

Trump klarer ikke å frigjøre seg fra dette litt ekle imaget sitt som en sjarlatan, sjåvinist, rasist og så videre. Altså, ‘litt’ av det som «venstresiden» forsøker å svartmale ham som. Og her ser vi litt av grunnen til at han sliter med nettopp dette: Dårlig PR og antakelig dømmekraft.

Trump er nok på kraftig hell. Jeg tror ikke han lenger vinner noe presidentsete i 2024. Det går sannsynligvis mot enda en «demokratisk» fadese i USA. Folk godtar det meste nå. Til og med ubrukelige NFT’er til 100$ av en ikke alt for imponerende fyr. MAGA-tards vil vel suge til seg denne merchen. Markedsundersøkelsene indikerte nok for det, og det sier kanskje noe om det intellektuelle nivået der i gården, hos Trump-tilhengere generelt, særlig angående substans.

For min del foretrekker jeg Trump fordi han går mot noe av den institusjonaliserte idiotien og svakheten, men mest fordi han lager litt spetakkel. Rent politisk er Trump ganske middelmådig, det i kontekst av andre presidenter. Idealet og intellektuelt er han langt fra noen leder etter mine begreper. USA er relativt ferdig uansett utfall i 2024. Det eneste som kan berges, må foretas gjennom en demontering av republikken.

Israel, det «fredsskapende demokratiet» (lol) i «Midt-østen», ødelegger vannledninger til Palestinske bosetninger på Vestbredden

«The Israeli occupation army destroyed the main water pipelines in the village of Al-Auja, in the north-east of Jericho, reported Wafa news agency. The destruction is seen as being part of the apartheid state’s efforts to control all water sources in the occupied Palestinian territories. Local residents said that occupation soldiers forced their way into the village and welded-shut the sole pipeline which supplies water to more than 1,200 people and used a bulldozer to crush it beneath the land.»

Staten Israel er legitim, fordi den ble opprettet. Ferdig snakket? Noe mer kveruleringer blir egentlig bare tafatt. De har også en viss hevd på området i form av utbedringer, og Palestinerne er generelt et ubrukelig, bråkete folk som det kastes penger etter. Israel like sådan. De fortjener hverandres elendighet. Jeg er helt for at jødene har sitt eget hjemland der de kan samle seg og bli, og sånn sett holde seg utenfor andres affærer. Dette er den aller beste og humane løsningen. Det samme gjelder for alle nasjoner og etniske befolkninger, som definerer en nasjon fra bare et landområde å være.

Norske myndigheter burde dog lære litt av Israel og vise litt lignende handlekraft. Der Israelske myndigheter destruerer forutsettende infrastruktur, burde Norge proaktivt destruere blant annet div. «asylmottak» på samme måte. Dette vil jo, ifølge de generelle norske økonomisk forestillingene hos folk flest, bare lønne seg, fordi å bygge opp igjen skaper jo arbeidsplasser? Så kan vi «leve» av dette, som noen ytret i forbindelse med «migrantkrisen» i 2015. «Leve» av å importere horder av folkeslag som erstatter oss demokratisk, på vår regning. Genialt, ikke sant..

Sam Bankman-Fried arrestert

Sam Bankman-Fried, the former FTX CEO who was hailed as crypto’s savior just a few months ago, has been charged by U.S. regulators with defrauding investors after he was arrested overnight in the Bahamas on criminal charges. Bankman-Fried lives in the Bahamas but will be extradited to the U.S., where he will face federal charges from a sealed indictment that is set to be opened on Tuesday morning.

Denne autisten som LARP’et finansgeni og trollman blir nok ikke straffet veldig hardt. Hele dette etterspillet nå er å fortolke som et politisk nødvendig renkespill som presenteres slik at systemet ikke ser helt kriminelt og inkompetent ut. Men skaden har allerede skjedd, og myndighetene vil bruke denne saken til å skaffe seg mer makt via «reguleringer» av folks finansielle frihet.

I aller beste fall kan vi forvente oss noe lignende av straffeprosess a la Ghislane Maxwell og flere rare dødsfall a la Epstein.

Relevant: Skittent spill om det «nye gullet»: «Kryptokonger» likvideres

Det er klart at FTX og Bankman-Fried ikke er uten panteverdier, men konkurslovene i USA er som skreddersydd for disse kjeltringene, og det vet de. Imidlertid er det en viss balanseringøvelse å holde spillet og forestillingene hos folk flest gående angående det finansielle systemet og maktstrukturene som betinger hva som er «rett» og «galt» derom. Læren er også klar angående krypto: Kjøp FYSISKE kryptopenger og hold dem separert i cold wallets. Ikke nøy deg med å trikse og fikse på forskjellige børser med mer fiktive kryptopenger oppmålt per FIAT. Dette kan man som ‘megler’ og kreatør utnytte meget enkelt, noe hele FTX-fadesen er blitt skoleeksempelet på.

Ukrainsk general: «Den Russiske mobiliseringen har fungert»

«Russian mobilization has worked. It is not true that their problems are so dire that these people will not fight. They will. A tsar tells them to go to war, and they go to war,» Zaluzhny stated, claiming that while Russian soldiers «may not be that well equipped,» they still «present a problem for us.» He added that he had «no doubt» Moscow would attempt a new push toward the capital city, Kiev»
Dverger og trollmenn på begge sider i krigen

Russerne avventer nå, og er inne i en omorganisering, re-orientering. Deres spesiale operasjon har vist seg å være særdeles idiotisk. Det er mange spørsmål som ikke kan stilles, fordi svarene er så utilgjengelige og smittet av total krigspropaganda. At russerne har mistet mange soldater på denne forfeilede invasjonstrategien sin er helt gitt. Det er enklere å forsvare en forsvarsstilling enn å angripe den med konvensjonelle midler. Noen militæreksperter og mer involverte hevder at Ukraina er det landet som har tapt mest soldater hittil—i noen tilfeller opptil 10 ukrainere per russer. Jeg tipper at det totale tallet på døde er mer jevnt enn som så.

Russland burde gått for Kiev helt i starten i stedet for å leke «fredsstyrker». De har undervurdert NATO-støtten, riktignok ikke i et NATO-land, men dette var naivt. Utveien nå er gjennomtenkt og konstant utmattelseskrigføring, og eventuelt smart bruk av taktiske atomvåpen, noe Putin har varmet opp som tema, igjen, og som per mange kriterier, og til tross for folk flest forståelse, ikke er særlig verre enn alt annet av såkalt «konvensjonelle» midler som eksisterer i dag, deriblant laser- og radarguidet antipersonell-artilleri med en nedslagspresisjon på <10-5 meter.

Dette utspillet fra Ukraina kan likevel bare være mer propaganda for at de krigs-deltakende landene, inkludert Norge, skal fortsette med «bistanden» sin. Denne krigen varer nok lenge. Pengene styrer mye.

Inflasjonen i Finland høyeste på 40 år

«The rise in the price of diesel and higher interest rates on consumer loans also contributed to the inflation. Food and non-alcoholic beverages rose by about 16% in price on average compared to last November.

Jukka Appelqvist, chief economist of Finland’s Central Chamber of Commerce, said the published figures are worrying: —Drastic readings. In Finland, inflation did not decline in November, as it did on average in the euro area, but accelerated to 9.1% percent. There was a rapid increase in prices of 1.2%, which was driven by the rising costs of electricity and interest rates. Neither factor is slowing down quickly, Appelqvist wrote on Twitter.»

For det første synes jeg «Jukka» er et morsomt navn. For det andre, så vet ikke folk flest, eller mange pseudovitenskapelige økonomer heller, hva inflasjon egentlig er og mer distinkt kommer av. Idiotien på fagområdet gjør at svindelen og tappingen av økonomien kan fortsette uten at egentlig noen blir klokere.

Også Norge har en stor økning i prisnivå, den høyeste på 30 år. Den «norske» sentralbankens råd for bedring er å i effekt øke arbeidsløsheten, derfra, som konsekvens, øker myndighetene trygdeutbetalingene, «pakkene», subsidiene og ellers mer bruk av «oljepenger». Ja, det er alt de kan gjøre, disse forskjellige systemfantene.

Inflasjon og «pengemengde» er funksjoner som på noen områder kan sies å ha sterke bindinger til hverandre, med dette er altså en lekmanns-forståelse av det systemiske som nå er blitt bransjestandarden, pluss et «argument» for sterkere politisk kontroll av økonomien; atter en slags «krise» som er kreert av systemets idioti fremfor noe som er mer selvsagt og «naturlig» gitt i hvilket som helst hypotetisk økonomisk system.

Rådet er å bruke denne inflasjonen, det om man er solvent nok, til å kjøpe billig. Det være alt fra kryptopenger til konkursbo.

Kritikken.no

Kritikken.no

Redaktør