Blitznew𐌔 30.04.2023

Blitznew𐌔 30.04.2023

NRK serverer mer kostholdsfobi, forvirringer og det reneste idioti: «Spis mye mindre kjøtt» | NRK Skole, Super: «Larver nok til alle» | «Fant små forskjeller mellom barn som spiser kjøtt og ikke»

– I løpet av de siste 20 årene har vi sett en økt popularitet for plantebaserte dietter. Men vi har ikke forsket på de ernæringsmessige konsekvensene blant barn, sier Dr. Jonathon Maguire. Han er barnelege i Canada og forfatter av studien. Resultatene viste at barna som levde av et plantebasert kosthold, ikke skilte seg veldig ut fra barn som spiste kjøtt. Likevel så forskerne én viktig forskjell.

Jeg er lei idioter. Jeg er spesielt lei av idioter som tror de kan informere andre, og gjøre dem til enda mer idioter enn hva som strengt tatt er fortjent.

NRK har blant annet ingen kompetanse til å synse, eller, å simpelthen journalistisk formidle noe som helst angående vitenskap, og dette inkluderer ernæringsfysiologisk vitenskap, hvilket forøvrig ikke er en sannferdig vitenskap. Å gi folk gale kostholdsråd burde være kriminelt. Problemet blir bevisføringen for hva som er rett og galt. Det på bakgrunn av best empiri, hvilket krever utsøkt vitenskapelige undersøkelser som aldri er foretatt, og sannsynligvis aldri vil kunne konstateres.

Så hør her, NRK. Hør og repeter tusen ganger som hjemmelekse, slik at det blir sant som all annen blatant ignorant indoktrinering dere serverer:

Det finnes nemlig ingen ernæringsfysiologisk vitenskap som er i nærheten av å kunne vagt tilfredsstille lignende robuste konklusjoner som dere legger frem i overskriftene deres. Dette på bakgrunn av mange forskjellige kliniske kriterier og faktiske forhold med tanke på både årsak og virking, kontroll og referanse når det gjelder menneskers helseutfall i såkalt forskning. Så, vitenskapen som skriver seg fra bla. «ernæringsfysiologi» o.l er av en slik elendig vitenskapelig grad og ramme, at det ikke kan kalles vitenskap, men noe annet, og resultatene som avstedkommer fra denne «forskningen» er som oftest helt snudd på hodet. Sleng så inn absurde «klimahensyn», og du har virkelig kokt opp pseudo-vitenskap av høy klasse.

Kompleksiteten bak dette kategoriske forstår ikke lekfolk, ei heller noe mange såkalte «forskere», som uansett opererer ut i fra det premiss, og ofte utelukkende betingelsen at de av virke er nødt til publisere noe som minner om vitenskapelige resultat for å fortsatt motta penger for sitt anti-vitenskapelige arbeid—i beste fall dum spekulasjon og uholdbare stadfestelser hvor «faktaen» skriver seg fra flere feilfremstillinger. Og det er slik ukritisk idioti på middelmådig sanksjonerende nivå som gjør at masse-galskapen for fosse frem. Korrumpert forskning.

Noe nærmere, studien som bla. NRK viser til, er en observasjon- og tverrsnittstudie av barn, altså, en studie som ikke kvalifiserer til noen nevneverdig klinisk konklusjon mtp. årsak og virkning, og dette på basis av meget upresise makro-kriterier som høyde og vekt (BMI), men som studien likevel klarte å finne en betydelig diskrepans mellom deltakerne, noe som indikerer for veldig store forskjeller på mer fundamentalt nivå. «Små forskjeller» i små barn, kan får store konsekvenser, men NRK klarer på typisk underbevisst vis å i tillegg idiotisk introdusere flere irregulære faktorer, blant annet momenter av raseforskjeller mellom asiatere mtp. gjennomsnittsvekt—et glimrende eksempel på hvor elendig operasjonalisert kontroll studien faktisk innehar. Studien omfatter en mindre andel «barnevegetarianere» og resten, det som er antakelig er «normal diett», altså kontrollgruppen. Og hvor mye «kjøtt» spiser denne kontrollgruppen? 400g i uken, hvilket er ingenting? Jeg spiser 500g per dag.

Dessuten omhandler studien av minoriteter av «vegetarianere»; det være folk som tillater seg å spise egg og meieriprodukter, ofte sjømat, hvilket nærmest totalt forringer premisset av «ikke-kjøttbasert» kosthold. F.eks. en typisk hamburger er mindre enn 40% kjøtt. Resten er som oftest såkalt «plantebasert».

Veganere, folk tror de kan utvikle seg ved å knaske forskjellige former for gress og røtter, lever i realiteten på en diett av sukker, det uten 25+ forskjellige velkjente mikronæringsstoffer. Mange slike foreldre, som har insistert på et slikt «kosthold» for sine barn, har blitt dømt for drap og total omsorgssvikt i mange vestlige land. Det er vel bare å ‘google’. Mennesket er ikke anlagt for å leve og vokse på slik fattig kost, men kun for å «overleve» på sukker, det være seg her og der. Men for all del, plebs, bare kjør på med brød, som i realiteten er sukker med masse anti-næringsstoffer, bønner og «fiber», som ødelegger dere sakte men sikkert. Det er egentlig bra at statskringkasteren forsøker å forføre folk flest til å ødelegge seg selv slik at det blir enklere å herske over dem.

«NRK Super», programmering for unger, er også helt med på å normalisere WEF-narrativet om å «spise insekter» fordi: «Det er snart så mange mennesker på jorda». Så, da er løsningen å spise insektene fordi disse «inneholder protein». Logikken og folkeopplysningen her er helt evneveik, og nærmest kriminell på flere måter. Ja, mer, nærmest regelrett makkverk-journalistikk laget av evneveike tullinger, ment for evneveike folk. Skandaløst dårlig.

NRK: Her gjenforenes familien i Norge etter usikre dager i Sudan

Det ble et sterkt møte da familiefar Abdelraouf Ibrahim ble gjenforent med familien sin etter kaotiske dager i Sudan. Familiefaren har gjort alt han kan for å få ut konen Muddalifa Abdelsid og deres tre barn på 10, 7, og 1,5 år, etter at kampene brøt ut.

– Det har vært vanskelig og stressende å tenke på at de har vært i Sudan, forteller han til NRK.

Sønnen på 10 år håper at resten av familien som bor i Sudan har det greit.

Enda mer galskap og anti-journalistikk fra NRK. Her har vi ifølge NRK «en helt vanlig norsk familie» som tilfeldigvis var så uheldig å befinne seg i en krigssone på ferie i et land, som de tidligere har «flyktet» fra, og derfor fått innvilget asyl i Norge på bakgrunn av(?). Alle tre barna er vel født i Norge, såkalte «ankerbarn», og er således «Norske», men har ifølge NRK likevel oppholdt seg sikkert i Sudan de siste 9 månedene, dette inkludert et barn som var 1.5 år, altså, et spedbarn hvis mor tok med seg til et land de angivelig har «flyktet» fra før?

Ja, hele historien er med tanke på informativ kontekst og fakta, absurd, men sikkert oppfattet som helt problemfritt mtp, narrativet som skal normaliseres fra NRK—i det som er det fullstendige vanviddet som er Norsk asyl- og flyktningpolitikk. NRK klarer igjen ikke å legge sammen 2+2, og stille noen form for spørsmål i det hele tatt.

Det er også mulig å legge merke til at 3/4 «journalister» fra denne reportasjen er folk med innvandrerbakgrunn: Aida Khorami Journalist Knut Are Tornås Journalist Siamak Nematpoor Journalist Milana Knežević Videojournalist. Om det ikke var ille fra før, så er fadesen med dette fullstendig.

De feilslåtte sanksjonene mot Russland: India selger russisk råolje til Europa. I ferd med å bli største leverandør i april

India’s role in powering Europe’s cars with Russian oil India’s role in powering Europe’s cars with Russian oil cannot be understated. According to a report, India is on track to export a record 10.8 million tonnes of refined oil products to Europe in 2023, up from 9.5 million tonnes in 2022. The report also highlights that Indian refiners are exporting more gasoline and diesel to Europe than ever before, with a significant portion of it coming from Russian crude oil.

India har drevet med dette en god stund allerede, forståelige nok, som medlem i bla. «BRICS». Vestlige fjoller kan putte så mye sanksjoner mot Russland som de orker, men det hjelper lite. Sanksjonene er mer symbolpolitikk, i likhet med mye av våpenforsendelsene til Ukraina, som bare bidrar til mer død og en lengre konflikt. Politikere er inkompetente fjols.

Nord-Korea har atomvåpen, men Sør-Korea får ikke lov av USA

The need for close cooperation on these and other international challenges, including Russia’s war in Ukraine and developing clean energy for climate change, could not be more urgent. That’s why it is especially concerning that some in South Korea are publicly entertaining the idea of the country developing its own nuclear weapons.

Even Yoon joined in when he said in January that if North Korea’s nuclear threat grows, South Korea would consider building its own arsenal.

Atomvåpentrusselen er per første strategiske formål, å popularisere avkrekkende generell ødeleggelse- og dommedagshype, og sådan snarere et diplomatisk maktmiddel som konsolideres av supermaktene, det være spesielt USA i tillegg til Russland og Kina. Det å produsere atomvåpen er langt fra teknisk krevende i dag. Kompetansen finnes tilnærmet overalt, og vil ikke bli mindre med tiden. USA v/»CFR» spiller sine roller som verdenspoliti, og belærer den Sør-koreanske regjeringen om å ikke beskytte seg selv, slik at USA ikke mister sin militære relevans.

«First republican bank»enda en bank på randen av konkurs

First Republic Bank is fighting for survival again after reporting a nearly 41% deposit flight in its first-quarter earnings beat Monday. FRC stock halved during in Tuesday trading and continued pushing new lows Wednesday. Trading was briefly halted multiple times for volatility reasons throughout the trading day. Now, the San Francisco-based outfit is pleading for additional aid from other banks while it tries to shore up its balance sheet.

De såkalte regionalbankene er under press i USA som følge av bla. renter som går opp samtidig som betalende innvånere går ned, hvilket sammen driver ned markedsverdien på eiendom og utleie i bredden. I California er det også blitt ulovlig å kaste ut leietakere som ikke betaler under visse «anti-diskriminerende» forutsetninger og bestemmelser. Og som i Norge generelt, så er det også mye imaginær markedsverdi som blir bundet opp i boliger og eiendom. På bakgrunn av dette blir det så gitt mindre og færre lån fra bankene som følge av mindre likvide aktivum som bolig og bla. kommersiell næringseiendom, dette til tross for flere skattefordeler i de aller fleste delstatene, som nå fungerer som dominobrikker med tanke på nykapital. Den eneste «redningen» for denne skakkjørte bolig-økonomien generelt, er ifølge de brilliante «økonomene», å importere masse innvandrere og sådan rasere resten av landene. Genialt..

Tucker Carlson: Sanne ting er hva som gir oss grunn til «håp»

«Where can you still find Americans saying true things? There are not many places left, but there are some and it is enough. As long as you can hear the words, there is hope.»

Tucker Carlson er, som tidligere nevnt, å på mange måter forstå som en slags «gatekeeper». Ja, Tucker Carlson er, i alle fall utad, en systemmann, en såkalt «Company man» i «Mockingbird-media». Dette på bakgrunn av mange uttalelser og hendelser. Men selv disse meningsagentene får sparken fra tid til annen. Det kan også være spill for galleriet. 78 millioner, som twitter-profilen hans indikerer. Carlson ble nok også for dyr i drift for Fox News, spesielt etter svindlerne i Dominion saksøkte Fox, og vant, fordi rettsystemet i USA på mange måter er helt absurd.

Hva er det Tucker Carlson sier som er så bra? Det er ikke mye å skryte av mtp. substans. Nei, det er nesten ingenting. Sent ute med sakene er han også, som oftest flere år etter tematikken er egentlig er aktuell. Jeg snakker da om de store rørelsene på bunn, ikke trivielle åpenbarhetene som hvem sa ditt, hvem sa datt. Nei, jeg driter hardt i at Tucker Carlson er borte fra FOX, og om han «kommer tilbake», her eller der. Det er nesten irrelevant mtp. informasjon etc. Men «normies» og begrensede vil si seg rakt uenig i dette. Dette fordi de selv opererer nærmest utelukkende, og ellers sterkt forutinntatt på et lav-informasjonsnivå, hvor Tucker Carlsons pizzaspising, woke-«konservativ» Hitling, teite grimaser og retorikk, raskt blir selve kilden til deres «opplysning» og således meningsdannelse av helt standard vinklinger som på mange måter blir så stereotypiske at selv venstreradikale tullinger klarer å kverulere mot.

Pravda: Det danske forsvaret bekrefter at russisk «forskningskip» med mini-ubåter opererte ved Nord Stream-ledningne fire dager før sabotasjen

The Danish Armed Forces have confirmed that a Danish patrol boat captured 26 photos of the Russian vessel in the area east of Bornholm Island on 22 September 2022.

The Russian ship is designed for underwater operations and has an AS-26 Priz mini-submarine on board. Earlier, it was reported that the Danish Ministry of Defence had obtained 112 images of Russian vessels in the area.

This is the first time the ministry has confirmed that the ship was an SS-750 with a mini-submarine on board.

Jeg holder fremdeles fatt på at det var Russland som sto bak, og selv-saboterte deler av den ikke-sanksjonerte delen av Nord Stream-rørledningene. Russland har ikke tapt på dette, men har snarere begynt en nødvendig omstilling og eksport til andre land, med større fortjeneste. Rørledningene til Kina er på gang, og implementeringen mtp. BRICS blir mer og mer konkrete og tette. Narrativene rundt rørledningens rolle i forkant av sabotasjeoperasjonen, deriblant dumme Bidens tåpete uttalelse under en pressebriefing, ble nok av bla. FSB oppfattet som meget ideelle til å evt. iscenesette en sabotasjeoperasjon som potensielt også var egnet til å skape splid innad I «NATO» og G7-landene, spesielt mtp. pristak på gass. Her har Russerne vært smarte, og klart å bløffe de aller fleste «USA-kritiske». Ja, dette er nok ganske trolig.

Jacobin: Den amerikanske «liberalismen» er utgått

Joe Biden can probably beat Donald Trump for a second time. But the Democratic Party he is the titular head of has no new ideas, no sense of dynamism, and isn’t even pretending they’re serious about achieving a better world.

USA er snart på oppløpssiden som imperialistisk prosjekt. Det er ingen flere prospekter. Unionen er skakkjørt og nedsarvet. Raseforskjellene og konfliktene mellom grupperingene blir tydeligere og krisene ellers blir større. Kreditten fordufter fra økonomien mens man printer mer og mer. Standarder forfaller og teknologien eksporteres ut og forspranget hentes ellers inn av andre aktører.

Det kommende nederlaget for USA i Ukraina vil også sette sine spor mtp. omdømme. Den økonomiske politikken er på flere måter feilslått for lenge. Kulturen, kreativiteten og ‘sjelen’ lider, og er preget av dystopi. Det er ikke mye godt å si om USA lenger. Det var et foregangsland, men er nå på god vei til å bli det motsatte, og noe til advarsel for flere og flere.

Global luftfrakt, handel og flyselskap truet av mangler på deler og kompetanse

Higher costs and parts shortages are also delaying aircraft repairs. According to some sources, repair cycle times have doubled, due to extended waiting times for repaired components, from chips to raw materials. And the situation is exacerbated by a shortage of aircraft engineers. (…) This is a major factor in why the problem is showing no signs of disappearing. Honeywell Aerospace Trading expects elevated demand levels at least through the first half of 2024.

Denne enkle reportasjen gir ironisk nok et godt praktisk overblikk på hvor og hvordan den større og egentlige ‘inflasjons-mimikken’ starter og arter seg på kryss og tvers av bransjer. Det som følge av mer og mer integrasjon i økonomien og mellom systemene. Økonomiske synsere vil imidlertid se på andre ting og komme med sitt over-teoretiske tøv for å forklare det aller meste på et ikke-vitenskapelig grunnlag. Det er hva disse økonomene lever for/av, foruten å måtte sitte å drive på med bedriftsøkonomiske kalkyler og tørre regnskap.

Krypto-Coinbase advarer finansmyndigheten (SEC) i USA: «Ikke prøv dere, vi vil slå tilbake»

Coinbase Global announced Thursday that it has responded to the Securities and Exchange Commission’s (SEC) Wells Notice, encouraging the agency not to pursue enforcement action against the business for the sake of the SEC. In its Wells submission in response to SEC’s issuance of its infamous Wells notice, Coinbase warned that: «if the Commission pursues this matter, it will face a well-resourced adversary that will necessarily be motivated to exhaust all avenues.»

Gi Coinbase litt skryt her. Man må for det første gjerne forstå hva Coinbase er, og hva det ikke er. Det er en børs for kryoto, men ikke en «bank» for kryptopenger, for å si det veldig enkelt. Med andre ord, man bør bruke Coinbase for å veksle til og fra krypto, ikke holde krypto. At div. kryptovaluta skal kunne finnes på å forstås og derav reguleres som bla. aksjer, kræsjer med så mye av definisjoner og presedenser angående finansielle instrumenter, at Coinbase forstår at denne kampen er verdt å ta.

SEC er sterkt preget av selektiv straffeforfølging, og er der kun for å skrive ut bøter. Coinbase er relativt veletablerte, og har ressurser til rådighet. Det er bra og muligens smart av dem å ta til motmæle her, fordi de vet at de har rent mel i posen og retten på sin side, selv om ikke alt det foretar seg og promoterer er «gull».

Luksus- og designvarer blir mer og mer populært blant de rike

Financial crises, a pandemic, geopolitical ructions, spiralling inflation and a squeeze on the cost of living have done little to dent the rise of the luxury sector, which encompasses both personal goods and experiences — including travel and hospitality.

After contracting sharply as the world locked down in early 2020, the sector rapidly rebounded to €1.15tn in 2021 as bored shoppers flush with savings and government cheques indulged themselves. It then defied expectations again by growing a further 19 to 21 per cent in 2022, according to estimates.

Flere typer luksusvarer holder seg relativt godt per kvalitet, er etterspurte, særlig såkalte varer av «begrensede utgaver», så det er forståelig at de rike ikke stopper å kjøpe mye av slikt. Klær kan heller ikke beslaglegges ved evt. konkurs, i alle fall ikke utbredt praksis for det i Norge, så sånn sett er det også smart, og det kan lett stues unna uten å registreres og selges på svartebørs.

Merkeklær, spesielt for kvinnfolk, og mer selvsagt, smykker, urverk, etc er noe som lett kan omsettes videre, ofte for gode penger med relativt lite verdifall. Ikke all «konsumerisme» er helt hodeløs.

Kritikken.no

Kritikken.no

Redaktør