Ekkelt ektepar bak BioNTech-kvaksinen: «Pandemien er LANGT fra over!»

Ekkelt ektepar bak BioNTech-kvaksinen: «Pandemien er LANGT fra over!»
Gode dager

«Duoen» bak BioNTech, det tyske firmaet som kollaborerer med giganten Pfizer i å produsere COVID-19-kvaksiner, mener at pandemien langt fra er over… Dette i forbindelse med at de nå er i ferd med å ‘utvikle’ flere nye «booster»-injeksjoner.

Dr. Ugur Sahin og Dr. Ozlem Tureci kom med uttalelsene da de besøkte Pfizers hovedkvarter i USA i Cambridge, Massachusetts.

Sahin meddelte der blant annet at «Dette viruset vil forbli hos oss i mange år, og vi er fortsatt i den pandemiske fasen av dette utbruddet.»

(…)

«Så alle spådommene om at pandemien snart vil være over er ikke riktig

Paret grunnla BioNTech i 2008 hvor Bill og Melinda Gates-stiftelsen er den største investoren.

BioNTech solgte vaksiner til en verdi av 21 milliarder dollar i 2021 og er videre på vei med enda flere kvaksiner for 20 milliarder dollar i 2022. Forskningen deres ble kreditert som selve drivkraften bak Pfizer-BioNTechs vaksinesamarbeid, og paret har nå insistert på at verken forskningen deres eller pandemien er ferdig, ennå.

Så nå er de i gang med enda flere vaksinedoser; hele tre nye såkalte «boosters», som i løpet av de neste seks månedene skal rulles ut på (monopol- og tvangs)-‘markedet’.

I september godkjente USA og Europa bruken av et nytt boosterskudd rettet mot den såkalte Omicron-varianten.

Pfizer kunngjorde i juli at selskapets vaksinesalg løste inn 8,85 milliarder dollar i salg, og anti-virus-legemiddelet «Paxlovid» ga ytterligere 8,12 milliarder dollar i kassen, der hvor selskapets totale inntekter var på rundt 28 milliarder dollar.

Denne nyeste «boosteren» er i følge Pfizer enda mer potent og rettet mot å «hjelpe en persons immunsystem» med å bekjempe underarter av COVID-19 som «vi ikke engang vet om», ifølge Boston Globe.

«Vi vil fortsette å overvåke eventuelle kommende nye varianter. Vi benytter et varslingsystem basert på ‘kunstig intelligens’ hvor vi kan følge utviklingen.» ….

Paret stiftet BioNTech i 2008, da med et mål om å forfølge et mye bredere spekter av ‘kreftimmunterapibehandlinger’.. COVID-19-vaksinen kom på markedet i slutten av 2020 og ble Pfizers mest solgte produkt i fjorårets andre kvartal.

Gjennomsnittsprisen per vaksine for den nye «boosteren» er ifølge en avtale, over $30, hvilket er en økning på mer enn 50 % fra $19,50 per dose som den amerikanske regjeringen betalte i sin første kontrakt med Pfizer.

Avtalen inneholder også en opsjon for amerikanske helsemyndigheter til å kjøpe opptil 195 millioner ekstra doser, noe som bringer det totale antallet potensielle doser til 300 millioner.

Denne avtalen vil øke 2022-vaksinesalget for Pfizer og BioNTech, som deler fortjenesten. Pfizer har allerede beregnet at covid-19-vaksinesalget vil innebære et resultat på 32 milliarder dollar i år, mens bransje-analytikere i gjennomsnitt har beregnet kvaksinesalg i 2022 for rundt 33,6 milliarder dollar.

Den amerikanske regjeringen har distribuert nærmere 450 millioner doser av Pfizer/BioNTech-vaksinen i USA siden den først ble godkjent i desember 2020, ifølge data fra «U.S. Centers for Disease Control and Prevention».

Relatert: Analyse: Pfizer- og Modernavaksinene mer skadelige enn de var nyttige

Kritikken.no

Kritikken.no

Redaktør