Blitznew𐌔: Året 2022

Blitznew𐌔: Året 2022
2022 har vært et veldig 'rødt' år, og mer skal det bli i det nye

Året 2022 var preget av konflikt, og som vi skal se, blir det blir det nok verre i ’23. Alt i alt så synes jeg at «nyhetsbildet» i 2022 har vært temmelig tafatt og lite interessant. Vi har heller ikke fått den økende «polariseringen» som vi burde håpet på med tanke på nye initiativ og mer produktive retninger politisk.

Det er den fabrikkerte konsensuspolitikken som styrer, og den er til de grader ‘venstrebetinget’, altså, «venstresidens» politiske aktivisme og polemiske akking går effektivt bare ut på å få mer av det som allerede er nedfelt og praktisert. Det har veldig lite med fornuft eller fakta å gjøre. På den andre siden står det man i noen saker kan kalle sanne «høyrefolk», ekskl. «konservative», og denne sanne opposisjonen får ingenting. Det er fremdeles en god del ting som må avvente, evt. kollektivt og intellektuelt «akselleseres» før vi ser virkningene.

Uansett, Folk Flest™ befatter seg stort sett med å klage på prisøkningen (som de ikke forstår) samt strømkrise, drivstoff, standard ‘tobakk/lakrispipe/smågodt-akk og så videre. Disse kan ikke lites på for noen endring. De følger bare narrativene som legges foran dem, og slik har det alltid vært. De bevisstløse og den snusfornuftige er effektivt det samme.

Disse folkene har til felles at de via ulike innfallsvinkler og intellekt, er ekstremt begrenset når det kommer til å forstå hvordan ting henger sammen og hva dette «samfunnet» er og er på vei hen. ‘Myopismen’ og konformismen er i all hovedsak de faktorene som gjør at systemet bare går og går videre, helt til det går i grøfta. Året 2022 er et sted nærmere denne grøfta, men ikke nærme nok til at folk skal innse alvoret. Det tuter og går videre enda en dag, et år, kanskje et tiår til.

Utvalgte saker fra 2022:

7. januar | Første xenotransplantasjon av grisehjerte til menneske feilet

Bartley Griffith er en hjertekirurg ved University of Maryland, Baltimore, som sier at han har utført over tusen hjertetransplantasjoner i løpet av en karriere over fire tiår. Men 7. januar i år utførte Griffith en operasjon ulik noen annen. Han transplanterte et grisehjerte til et menneske for første gang.

Men 60 dager senere døde pasienten i koma, og legene kunne ikke identifisere en spesifikk dødsårsak. Hjertet ble inflammatorisk og ‘eksploderte’. Svarene på hvorfor har først nå begynt å komme frem etter at teamet til Griffith publiserte rapporten om den historiske operasjonen i The New England Journal of Medicine. Å vurdere årsakene til at Bennett kan ha dødd vil hjelpe leger når de forbereder seg på fremtidige grisehjertetransplantasjoner.

Millioner av år med genetisk spesialisering kan nok ikka bare overføres fra èn organisme til en annen. Her er det alt for mye å ta høyde for. Fremtiden er syntetisk organdyrking, eventuelt organsanking fra kinesiske dissidenter.

28. januar | Antallet COVID-kvaksine-inokuleringer passerer 10 milliarder

På litt mer enn ett år har ti milliarder doser covid-19-vaksiner blitt administrert globalt i det som har blitt det største vaksinasjonsprogrammet i historien. Mange nasjoner begynte å rulle ut vaksiner sent i 2020 og tidlig i 2021, og siden den gang har mer enn 60 % av verdens befolkning – 4,8 milliarder mennesker – mottatt minst én dose av en av mer enn 20 forskjellige godkjente COVID-19-vaksiner

Og i midten av august var antallet passert 12.5 milliarder doser. Vestlige land klart i føringen, og Norge blant verdenstoppene, som vanlig, med 93% av befolkningen kvaksinerte idioter. Er man en virkelig en «elite» som ønsker å ta livet av folk i vesten for å innføre en ny planetær orden—nærmest frivillig og ganske raskt, så er Norge et eksempel til etterfølgelse.

I kjølvannet ser vi nå at mange dør av merkelige helseproblemer, ganske raskt, og mange er syke(re). Hvordan det hele vil arte seg fremover med tanke på folkehelse, er usikkert.

Jeg er ganske selvsagt fullstendig ukvaksinert og lever enda! Ikke dårlig. Hadde alle vært bare om så en prosent like kritisk som meg, så måtte «Big pharma»-svindlerne gjort karriere som tiggere i knallhard konkurranse med Romafolket. Tedros forsnakker seg og later til at «boostere» benyttes til «å drepe barn»:

9. februar | «Stort fusjonsfysisk gjennombrudd»

Europeiske forskere sier at de har gjort et stort gjennombrudd i deres søken etter å utvikle praktisk kjernefysisk fusjon, energiprosessen som driver stjernene. Det britiske JET-laboratoriet har knust sin egen verdensrekord for mengden energi det kan utvinne ved å presse sammen to former for hydrogen. Hvis kjernefysisk fusjon kan gjenskapes med hell på jorden, holder den ut potensialet til praktisk talt ubegrensede forsyninger av ‘lavkarbon’, lavstrålingsenergi.

Eksperimentene produserte 59 megajoule energi over fem sekunder (ca 11 megawatt kraft). Dette er mer enn det dobbelte av det som ble oppnådd i lignende tester tilbake i 1997.

De har drevet på med fusjonseksperimenter i snart 70 år, og har ikke kommet i nærheten av å oppnå noe som ligner på en vesentlig kjernereaksjon. Likevel hører man stadig om «gjennombrudd», opptil flere ganger i 2022.

Men eksperimentene som utføres per i dag går snarere ut på å finne spor av fusjonistisk kjernereaksjoner. Man kan vel kalle det meste for «fremgang» så lenge konteksten er utydelig eller ikke spesielt strabasiøs. Hvis en kjedereaksjon i disse eksperimentene, per definisjon, skjedde, så skulle alle elementene av en slik konvertering, fra masse til energi, også inntruffet. Det i likhet med enkle fisjonsreaksjoner, men dette ser man altså ikke mye av.

I stedet går eksperimentene ut på å finne balansen mellom energien som hypotetisk kreves for igangsettingen av fusjonsreaksjoner, og derav et produktivt utbytte av en viss varighet som går over tilføringen av energi. Realiteten er nok enklere det at stjerner drives av fisjon under enorm gravitasjon— ikke «fusjon». Manifestasjonen av såkalt fusjon er trolig subsidiært av fisjon, det under eksepsjonelt stor gravitasjon, en slags «kvantemessig turboeffekt», om man vil. Dessuten er varmeeffektene av fusjon, om så teoretisk korrekt, en ganske banal anvendelse med tanke på mekanisk energieffektivitet bare for å simpelthen varme opp vann.

Ligningene, og det ellers teoretiske grunnlaget man har utledet konseptet fusjonsenergi på, er objektivt av en ekstremt sprikende art, og er i det hele tatt langt fra noen sterk vitenskapelig konsensus.

Det aller meste av vitenskapens hypoteser er og vil alltid være feil, fordi dette er den naturlige konsekvensen av nødvendig bred spekulasjon. Og når man blander inn mye penger, kan disse feilaktige hypotesene og lange mindre vitenskapelige spekulasjonene leve mye lengre enn om de nærmest var mer implisitt sanne.

21. februar | Russland iverksetter militært «fredsarbeid» i Ukraina

Vladimir Putin har beordret militæret sitt til å gå inn i de russiskkontrollerte områdene i sørøst-Ukraina etter en beslutning om å anerkjenne territoriene som uavhengige stater. Beslutningen om å sende troppene hans for å utføre «fredsbevarende oppgaver» vil bli sett på i Ukraina og av andre vestlige allierte som en okkupasjon av regionen og sannsynligvis utløse tøffe sanksjoner og en ukrainsk militærrespons.

Den «spesielle militæroperasjonen» ble formalisert i form av to traktatdokumenter som Putin signerte med lederne av separatistrepublikkene tirsdag. Den tredje artikkelen i traktatene sørget for «implementering av fredsbevarende funksjoner av den russiske føderasjonens væpnede styrker» i de selvutnevnte folkerepublikkene Luhansk og Donetsk, som Ukraina og det meste av verden ser på sitt suverene territorium.

Putin gjør bare som de krigs-hissende og sionistiske «neo-konservative» har drevet på med i mange tiår, med sin «nasjonsbygging» og «demokratisering». Sånn sett gambler USA med andre nasjoners liv som innsats i jag etter sine egne interesser. Det har ikke noe med «demokrati» å gjøre. Demokrati er dessuten et helt utpreget ‘fadesesystem’ fullt av funksjonelle forledelser som har null overlevelses-dyktighet og gavn for folk flest. Det er der for å tjene elitepolitikerklassen og korporasjonene. Det er et desentraliserende politisk verktøy for å undergrave nasjonal og folkelig suverenitet—for stykke opp makten og gjøre politikere ansvarsløse samtidig som man holder illusjonen av «frie» og betydelige valg i live.

Russland har sagt at «nok er nok»; ikke noe mer demokrati-demagagoisk imperalisme fra USA og «vesten». Dette forklarer også hvorfor Putin ikke gikk til FN for å evt. få i stand fredsstyrker på bakken i de Russiskvennlige «folkerepublikkene». FN styres av bakmennene og interessene i det (((atlantiske))) USA, og ville i det hele tatt forkastet selve premisset om at noen slik «fred» var nødvendig i Ukraina. De ville benektet det. Putin skjønte vel dette, og så ingen annen måte enn å gå inn militært selv. Men russerne har vært naive, og har måttet betale for sin naivitet. NATO-proxykrigen er på mange måter en mye mer beleilig måte for bla. USA å svekke Russland enn en åpen konfrontasjon. Derfor vil dette fortsette.

14. mai | «Ukraina vinner Melodi Grand prix»

Ukraina, og Kalush Orchestra med låten «Stefania» er vinneren av Eurovision Song Contest 2022, en av de mest visuelt stimulerende forestillingene på europeisk TV.

Og hvem i helvete husker denne sangen? Trolig bare døde ukrainske soldater..

8. juli | Vellykket attentat mot tidligere japansk statsminister, Shinzo Abe

Den mistenkte i attentatet på Shinzo Abe brukte en håndlaget pistol for å drepe Japans tidligere statsminister, sier politiet uttalte at de fant flere håndlagde våpen hjemme hos den mistenkte, Tetsuya Yamagami, 41. Abe ble skutt på to ganger bakfra mens han holdt en kampanjetale i det sørlige Japan, og fikk sår i nakken og brystet. Han ble fraktet til sykehus, men ble erklært død omtrent fem timer senere.

Japan er vel riktig å betegne litt som et «rotterace»-samfunn hvor det for mange enten «koker over» eller at man bare dropper ut. Å ta ut sin frustrasjon på elitene; å bli «hørt» er visst en del av demokratiet. Men når dette bare er en overfladisk forestilling uten rot i praksis, vil enkelte ty til alternative måter å utrykke misnøye på. Slike hendelser vil man nok se mer og mer av foruten arbeidskolonier i Asia, spesielt relativt sådan i vesten.

Såkalte «skoleskytinger» o.l er sådan en populær «demokratisk arena» for mange desillusjonerte i USA og vesten. Slik en utvikling går som «hånd i hanske» for «myndighetene», som på den måten unngår å bli plaffet ned selv samtidig som volds-narrativene forsyner dem med pseudo-argumentasjon for at staten kan ta mer og mer kontroll over befolkningen.

7. august | Domenet «Kritikken.no» erverves, og første «publisering» er ute 9. august

8. september | Dronning Elizabeth II er død

Dronning Elizabeth II, Storbritannias lengstsittende monark, er død. Hun døde på landstedet «Balmoral» i en alder av 96 etter å ha regjert i 70 år. Hun døde fredelig torsdag ettermiddag på sin skotske eiendom, hvor hun hadde tilbrakt store deler av sommeren. Dronningen kom til tronen i 1952 og var vitne til enorme sosiale endringer.

Og mer «sosiale endringer» er på gang i Storbritannia: London er nå knapt 1/3 britisk. Resten er rusk og rask fra andre land, inkludert…Albania! Landet er snart borte vekk etnisk sett og delvis også kulturelt langt før århundreskiftet. Synd at «dronningen» ikke levde så lenge at hun fikk smake enda mer kebab og curry.

12-14. september | Mange drept i «sporadiske sammenstøt» mellom armenske og aserbajdsjanske, kirgisiske og tadsjikiske tropper

Mer enn 100 armenske soldater har blitt drept i grensesammenstøt med Aserbajdsjan siden mandag, har den armenske statsministeren Nikol Pashinyan sagt. Aserbajdsjan sa torsdag at 71 soldater hadde blitt drept i kamper som begge sider skylder på den andre. Det er den siste i en rekke langvarige konflikter mellom de to tidligere sovjetrepublikkene om den omstridte Nagorno-Karabakh-regionen.

Mye hottentotteri og «monkey business» i disse liksomlandene. Slike hendelser sier også mye om de kulturelle og etniske gemyttene på begge sider. Dette er også noe man ser overalt utenom den vestlige verden, spesielt i Afrika. Å hente inn slike folk, fra slike pseudo-nasjoner, er en form for politisk galskap og folkelig ekstremisme i seg selv.

28. oktober | Elon Musk sikrer seg eierskap i Twitter

Musk uttalte han ikke ønsker at plattformen skal bli et ‘ekkokammer’ for hat og splittelse. «Twitter kan åpenbart ikke bli et fritt for alle helvete, hvor alt kan sies uten konsekvenser!» tvitret Musk. Overtakelsen har ført til diskusjon blant Twitter-brukere om hvordan plattformen vil se ut under Musks eierskap.

Twitter som konsept er litt teit. Men det fungerer bra som en propagandaplatform, per design. Dette ble misbrukt akkurat på denne måtem, og man endte opp med at «venstresiden» blant annet ved hjelp av sterk sensur og utestegning skapte seg et alternativt faktaunivers der inne. Nå har denne sensuren gått noe tilbake, men motsetningene vil som følge bare vokse og platformen er egentlig dødfødt konseptuelt. Det er en arena hvor middelmådigeter kappes etter å servere og appellerer til det som er bak alt er intellektuelt ekvivalent med fisevitser og barnehagementalitskap.

Forstår eller bryr egentlig Musk og hans medinvestorer seg om hva som er begrensingene og den eventuelle skjebnen til Twitter? Summen de betalte tyder ikke på det.

30. oktober | Lula da Silva vinner det brasilianske presidentvalget foran Bolsonaro

Luiz Inacio Lula da Silva beseiret president Jair Bolsonaro knepent i et omvalg søndag som markerte et fantastisk comeback for den venstreorienterte tidligere presidenten og slutten på Brasils mest høyreorienterte regjering på flere tiår. Brasils høyeste valgdomstol erklærte Lula som den neste presidenten, med 50,9 % av stemmene mot 49,1 % for Bolsonaro. Den 77 år gamle Lulas innsettelse er planlagt til 1. januar.

Brasil er skakkjørt og trolig ekstremt korrupt og korrumpert av vestlige aktører. Anklagene om valgfusk har sådan nærmest garantert noe for seg. Brasil preges av den samme korporative og nyfascistiske fremarsjen og politikken som USA. Det eneste som gjør at den ikke er likte totalitær i Brasil som i USA, er at lese- og skriveferdighetene i Brasil er langt under USA. Der hvor fattigdommen i Brasil herjer for fullt, så har folk nok med å unngå å bli skutt av yrkeskriminelle og deres løpegutter. Volden i Brasil er på et helt absurd nivå. Dette hører vi ikke noe om i vesten, og hvorfor ikke? Jo, fordi dette ville med en gang kick-startet «rasistiske» debatter når man ser på demografien hvor denne volden foregår.

15. november | Verdens populasjon når 8 milliarder mennesker

Mer mennesker, betyr flere problemer. Mer er det ikke å si. Men trenden er klar: de fattige formerer seg helt vanvittig og per masse skviser de ut mer intelligente. Dette skjer på en global, og internasjonal skala. «Befolkningseksplosjonene» i Afrika og Asia er inkongruent med vestlig åpne grenser-politikk, «velferdsstat», og ‘bistandstandsmani’ betinget av både tradisjonell og sekulær «arvesynd».

Grensene må stenges og bistandsprogrammene stenges helt ned. Man må lære, eller i verste fall tvinge de fattige landene med ‘tøff kjærlighet’ å leve etter sine faktiske forutsetninger. Hvis ikke, vil problemene bare fortsette og vesten begraves av flyktninger som flykter fra egen elendighet.

16. november | NASAs «Artemis 1» prøver å dra til månen

Den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa har skutt opp sin kraftigste rakett noensinne fra Cape Canaveral i Florida. Det 100 meter høye Artemis-kjøretøyet klatret mot himmelen i en fantastisk blanding av lys og lyd. Målet var å kaste en astronautkapsel i retning av månen. Dette romfartøyet, kjent som «Orion», er ubemannet for akkurat denne flyvningen, men hvis alt fungerer som det skal, vil folk klatre ombord for fremtidige oppdrag som går til månens overflate.

55 år etter Apollo 8 gjorde det samme, uten problemer, visstnok, og det i tillegg til at den var bemannet, så skal NASA ha oss til å tro at Artemis 1 er noe spesielt. Det henger, som vanlig lite på greip fra NASA a.k.a «Never a straight answer».

Så er du sikker på at mennesker noen gang faktisk gått på månen? Nei, veldig lite tyder på dette skjedde og er mulig selv i dag, foruten massiv propaganda og elendige TV-triks fra 60-tallet og «boomers» som mener å ha opplevd noe spesielt da de så noe på TV.

19. desember | Politikere skal redde verden, igjen; signerer avtale om å stoppe evolusjonen

Flere av verdens regjeringer har signert en avtale for å stoppe ødeleggelsen av jordens økosystemer, men avtalen ser ut til å ha blitt tvunget gjennom av den kinesiske presidenten, og ignorerer innvendingene fra noen afrikanske stater.

Etter mer enn fire år med forhandlinger, gjentatte forsinkelser på grunn av Covid-19-pandemien og samtaler inn i natt til søndag i Montreal, signerte nesten 200 land – men ikke USA eller Vatikanet – en avtale på «Cop15» for biologisk mangfold, som var vertet av Canada og Kina, for å sette menneskeheten på vei til å leve i harmoni med naturen ved midten av århundret.

Verdens økosystemer forandrer seg alltid. Mennesket kan ikke stoppe endringen, men kan på visse måter forandre endringene som skjer. Arter dør naturlig ut som følge av overspesialisering. Dette er enkel evolusjonslære. Når en organisme er overspesialisert, så kan man ikke redde den noe særlig.

Forurensningen fortsetter, spesielt i Asia. Det burde vært adressert, men det man heller gjør er å forplikte seg til å opprette visse reservater slik at man skal gi inntrykk at man verner noe av det som i det store og hele blir å vurdere som sentimentale «verdier» enn faktisk natur og økologi.

29. desember | Netanyahu tilbake som statsminister

Israels parlament har sverget inn Benjamin Netanyahu som statsminister, og har innviet landets mest høyreekstreme og religiøst konservative regjering i historien. Netanyahu, 73, avla ed torsdag etter at Israels parlament, «Knesset», vedtok en tillitserklæring til hans nye regjering.
Av parlamentets 120 medlemmer stemte 63 for den nye regjeringen, med 54 stemmer mot. Hans ed markerer en personlig retur til makten og ankomsten av en regjering som har utløst frykt blant palestinere så vel som venstreorienterte israelere.

Denne fyren er en kjeltring og veldig uspiselig. Som politisk «hard liner» ser man rett gjennom hans løgner, men sånn sett er han et pefekt og passelig statsoverhode for Israel. Israel må bare kjøre på med sitt, men holde dette innenfor sine grenser. Et par raketter i øst og vest, her og der, sier seg selv. Kanskje vi skal sende våpen til Palestina for å få fred på sabbaten?

30. desember | Jens Stoltenberg vil ha mer våpen for å få fred i Ukraina

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg oppfordret NATOs medlemsland til å levere flere våpen til Ukraina, ifølge et intervju publisert fredag. «Jeg oppfordrer allierte til å gjøre mer. Det er i alle våre sikkerhetsinteresser å sørge for at Ukraina vinner og (Russlands president Vladimir) Putin ikke vinner», sa Stoltenberg til det tyske nyhetsbyrået DPA. Han sa at det kanskje var enda viktigere at Ukraina får nok ammunisjon til systemene som allerede er på plass, og la til at behovet for ammunisjon og reservedeler var «enormt».

Jens Stoltenberg ser ut som en redd hund på dypt vann der han figurerer i NATO. Han prater bare systemets nonsens. En vemmelig fyr, som heller ikke, enda, kan engelsk. Komptetent er han i hvert fall ikke.

Nå er det mer våpen som skal få freden på plass.. Hva kan man si om denne idioten som ikke allerede er sagt? «Mer demokrati og mer åpenhet»—«Mer våpen, mer fred!» Dette er hva som skjer når man opphøyer bakstreverske idioter til frontmenn og «ledere»; Absurditeter og bakvendtland-aktige uttalelser som legger til grunn for mer helvete gjennom såkalte «gode intensjoner».

Denne Jens Stoltenberg burde pensjonere seg, og NATO har ikke noe de skulle ha sagt i Ukraina, fordi Ukraina er ikke et NATO-land. Dette er spillereglene som de burde være, men det driter selvsagt hyklere og fanatikere fullstendig i.

Konflikten i Ukraina vil ikke stoppe opp som følge av mer våpen eller «mer demokrati», snarere tvert imot. Antakeligvis er Stoltenberg så dum at han faktisk tror på sin egen retorikk. Det er helt fantastisk. Vi venter på mer underholdning av samme kvalitet fra den kanten i det nye året, som jeg ikke tror kommer til å skuffe på den måten.

Ha champagneflaskene på kjøl.

Kritikken.no

Kritikken.no

Redaktør