«Krigsforbrytelser», ICC’s «arrestordre» på Putin, og USAs ugjendrivelige hykleri

«Krigsforbrytelser», ICC’s «arrestordre» på Putin, og USAs ugjendrivelige hykleri
Nürnbergprosessen 1945-46

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) mener Russland, blant annet, har «deportert» barn, «ulovlig», fra ukrainsk territorium til Russland, og har i den sammenheng utstedt arrestordre på Russlands President, Vladimir Putin.

Den «britiske» «sjefsaktoren», Karim Ahmad Khan, uttaler at ICC har identifisert minst hundrevis av barn som har blitt tatt fra barnehjem i Ukraina. Flere av disse barna har siden blitt adoptert i Russland.

On the basis of evidence collected and analysed by my Office pursuant to its independent investigations, the Pre-Trial Chamber has confirmed that there are reasonable grounds to believe that President Putin and Ms Lvova-Belova bear criminal responsibility for the unlawful deportation and transfer of Ukrainian children from occupied areas of Ukraine to the Russian Federation, contrary to article 8(2)(a)(vii) and article 8(2)(b)(viii) of the Rome Statute.

ICC har også utstedt arrestordre på Russlands barneombud, Maria Lvova-Belova.

Lvova-Belova sier hun skal «fortsette å gjøre jobben sin» til tross for arrestordren.

«Krigsforbryteren», Maria Lvova-Belova

Dette er en viktig beslutning, mener generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg. «Fordi det er begått krigsforbrytelser i Ukraina. Det er viktig at de blir holdt ansvarlige.»

«Den internasjonale straffedomstolens avgjørelser har ingen betydning for landet vårt, ei heller fra et juridisk synspunkt«, uttaler imidlertid det russiske utenriksdepartementets talskvinne, Maria Zakharova,

ICC har myndighet til å straffeforfølge krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord, men domstolen har ifølge henne ikke juridisk myndighet overfor russiske statsborgere.

Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev twitrer om arrestordren mot Putin, og mener den ikke er verd papiret den eventuelt er skrevet på:

Arrestordrene på Putin og Lvova-Belova blir i stor grad sett på som symbolske ettersom Russland, i likhet med land som USA, Kina og India, ikke anerkjenner ICCs jurisdiksjon. Ukraina har heller ikke ratifisert Roma-vedtektene som domstolen bygger på, melder Forsvarets forum.

Idiotene og hyklerne «gleder» seg

Flere idiotiske aktører gleder seg over kjennelsen, deriblant den ukrainske presidenten Ukrainas Volodymyr Zelensky, som kaller kaller ICCs beslutning «historisk».

Dette er en historisk beslutning som vil lede til historisk ansvarlighet

Ifølge Zelenskyj kan over 16.000 ukrainske barn ha blitt deportert, noe han kaller «statlig ondskap» som Russlands øverste ledelse må ta ansvaret for.

På Twitter sier han at «nå begynner den historiske ansvarliggjøringen».

Jeg er takknemlig overfor alle i verden som hjelper oss i kampen for rettferdighet.

Også menneskerettighetsaktivistene slenger seg på euforien. Den «uavhengige», men egentlige FN-organisasjonen, og hyklerske «Human Rights Watch» gleder seg over ICCs arrestordrer.

Dette er en stor dag for alle ofrene for forbrytelser begått av russiske styrker i Ukraina siden 2014, heter det i en uttalelse fra menneskerettsorganisasjonen.

Den såkalte amerikanske Presidenten, Joe Biden, mener også at Putin er skyldig i «krigsforbrytelser», og sier at ICCs arrestordre på ham er berettiget. Arrestordren fra ICC betyr at den russiske presidenten vil bli arrestert og utlevert til domstolen i Haag hvis han setter sine bein i hvert av de 123 land som har ratifisert Roma-vedtektene.

EUs utenrikssjef, Josep Borrell, roser også ICC.

Vi i EU har alltid gjort det helt klart at de som står bak den ulovlige aggresjonen mot Ukraina, må stilles til ansvar. Arrestordren fra Den internasjonale straffedomstolen er bare begynnelsen på denne prosessen.

Storbritannias utenriksminister James Cleverly understreker at etterforskningen av krigsforbrytelser i Ukraina må fortsette.

Desperasjon, hykleri og kredittkriser

Arrestordren fra ICC er nok mer enn bare «symbolsk» formalitet. Den demonstrerer også den økende desperasjonen og hykleriet fra «vestlig» hold, hvor man pøser på med det man nå har av sanksjoner mot Russland, som ikke virker. Anti-geniene i «G7», og deres omdiskuterte «pristak» på olje og gass fungerte ikke. «Brain drain» i Russland, var heller ikke tilfelle. Konfiskeringen, finansiell «frysing» og utraderingen av russiske oligarker gavner Putins politiske styrke mtp. mulig opposisjon i Kreml. Rubelen hadde den sterkeste oppgangen i 2022 av alle verdensvalutaer, og har nå stabilisert seg samt styrket seg ift. dollaren m.m. Det som ser ut til å kunne utarte seg mtp. bankkriser i «vesten», kan kontrasteres med budsjettunderskudd på 2.3% i det «sanksjonerte» Russland, da også sammenlignet med det «frie vesten» og USA, som ligger på 5.5%.

3/4 av alle EU-land ligger også over sine egne gjeldstak ift. Maastricht-gjeld, det være total utestående statsgjeld til utenlandske kreditorer, hvilket inkluderer oppregning som medberegnet eiendeler, altså ren gjeld til forfall før utleggforretning, for å si det enkelt.

Samtidig er den europeiske sentralbanken nå innstilt på å respondere med høyere pris på penger i frykt for å miste kontrollen til de naturlige markedskreftene, og for å feilaktig forstått overvinne inflasjonen. Hele eurosystemets solvens er på mange måter truet og ellers robbet for substans, eksempelvis energipolitisk. «Europa» kjøper nå LNG fra Russland i større mengder enn for fire år siden, altså etter den angivelige sabotasjen av Nord Stream-rørledningene..som mest sannsynlig var et genialt realpolitisk og resursstrategisk grep fra Russerne som bare et fåtall fremdeles forstår kløkten av.

Relatert: Nord Stream 2 fungerer fremdeles—styrker teorien om strategisk selvsabotasje

Russisk etterretning har presumptivt gjort en fullgod jobb med å faktisk utnytte det som i dag er et ganske etablert skeptisk og konspiratoriske fokus innad vestlige dissidentinnbyggeres verdensforståelse, bla. vedrørende USA og CIAs herjinger, samt på bakgrunn av mange merkeligheter, deriblant 11. september og flere andre åpenbare samfunns-fallitter.

Hykleriet i «vesten» er komplett

Da den samme internasjonale straffedomstolen ga seg til kjenne, og uttalte at den blant annet ønsket å undersøke potensielle «krigsforbrytelser» begått av USA, deriblant i Afghanistan med tanke på krigsfanger, truet amerikanerne, intet mindre, med å arrestere og sanksjonere domstolens dommerne:

White House National Security Advisor John Bolton called the Hague-based rights body «unaccountable» and «outright dangerous» to the United States, Israel and other allies, and said any probe of US service members would be «an utterly unfounded, unjustifiable investigation.»

«If the court comes after us, Israel or other US allies, we will not sit quietly,» Bolton said.
He said the US was prepared to slap financial sanctions and criminal charges on officials of the court if they proceed against any Americans.

«We will ban its judges and prosecutors from entering the United States. We will sanction their funds in the US financial system, and we will prosecute them in the US criminal system,» he said.
«We will do the same for any company or state that assists an ICC investigation of Americans,» he said..
USA i Irak

Hva vi er vitne til, er et «vesten» i moralsk og demografisk forfall, med null utsikt til forbedring, hvor hykleriet og løgnene florerer som aldri før, til og med til det punkt at selv russisk etterretning kaldt kalkulerer dette inn i både sin generelle RT-propaganda og strategiske (selv) sabotasje. Folket i «vesten» er et gissel, og befinner seg i en slags imaginært frihetfengsel av gullbarer og syntetiske fornøyelser som forestiller fiender som venner, og gode mennsker som onde. De kan ikke skille mellom fakta og fullstendig fiksjon, og er således et fortapt folk.

Relevant: Hvorfor det allerede døende «Vesten» er veldig langt fra uskyldig i Ukrainakrigen
Kritikken.no

Kritikken.no

Redaktør