Volodymyr Zelensky på Wallstreet: «Del seieren med oss. Send mer penger!»

Volodymyr Zelensky på Wallstreet: «Del seieren med oss. Send mer penger!»
Hjelp!

Volodymyr Zelensky talte tirsdag via videolink i forbindelse med åpningsbjellen på New York-børsen eid av International Exchange Inc. (ICE).

Ett nytt økonomisk initiativ, det såkalte «Advantage Ukraine», søker å hente over 400 milliarder dollar i investeringer fra private for å bygge opp den Ukrainske økonomien.

I tillegg maner Zelensky til ytterligere 6 milliarder dollar hver måned i internasjonal bistand. Dette kommer altså i tillegg til materielt utlegg, som etter visse estimater snart nærmer seg et tilsvarende av halve militærbudsjettet (700 milliarder) til USA, i form av våpen og utstyr alene.

Biden har også åpnet for muligheten til å øke den generelle støtten til Ukraina som overstiger halvparten av Russlands offisielle militærbudskjett. Ukrainerne mottar også tilsvarende støtte fra mange NATO-land.

Ifølge rapporter, så forsvinner mye av denne såkalte støtten underveis og til steder hvor man ikke klarer å spore midler eller materiale. Det klages som vanlig om manglende oversyn med midlene. Dette har vist seg å være en stadig tilbakevendende «utfordring» i forbindelse med amerikanske internasjonale intervensjoner, fra Vietnam til meningsløshetene i Irak og Afghanistan.

«Ukraina er fortellingen om en fremtidig seier, og en sjanse for dere til å nå investere i prosjekter verdt hundre av milliarder av dollar for å dele seieren med oss»

Det er helt tydelig at hovedhensikten med denne krigen nå er å holde konfliktsnivået oppe og pengestrømmen vedvarende. Det er som vanlig bare å følge pengene for de beste svarene.

Kritikken.no

Kritikken.no

Redaktør