Nye kommentar-regler, scammers og glowies stoppet før de startet

Nye kommentar-regler, scammers og glowies stoppet før de startet

Nye regler for kommentarfeltet trer i kraft ca. umiddelbart

Det melder seg øyensynlig behov for nye regler med tanke på kommentarfeltet på Kritikken.no

Disse endringene er litt mer enn bare kosmetiske, og har som formål å beskaffe en høyre orden, evt. kvalitet og litt mer av substans per kommentar mtp. innsats og utbytte samt kvantitativt mindre kommentarer slik at det potensielt begunstiger alle som èn.

Nye tilføyinger er som følger:

§ endring: START av «tråder», dvs. åpne startkommentarer, skal nå være såkalt selv-kurerte per et minimum

Det er nå ikke godtatt å STARTE tråder i form av bilder, video eller linker til andre nettsteder -UTEN- at det følger med noen evt. (substansiell) kommentar eller egenpreg av noe slag. Dette er både for å unngå for mange poster/kommentarer/tråder som kan forestilles og karakteriseres som «spam», samt det at kommentarprogrammet «Disqus» auto-detekterer som spam, og som derfor ganske ofte slettes helt automatisk per algoritmer.

Eksempelvis: Å starte en post/komentar med bilde/video/link uten noe som helst annet av kommentar-verdi, og/eller ikke åpenbart relatert til innholdet/emnet i artikkelen, «ses ned på», og vil kunne slettes. Man kan fremdeles kommentere rundt annet tema enn i artikkelen, men kommentaren må ha en påtegnet tekst-kommentar. F.eks. «Denne videoen er morsom», og så videoen. Eller et bilde, og samme greia. Dette hjelper mye.

Svar og «diskusjon» i og under starttråd er ikke omfattet av disse reglene, bare opprinnelig/forøvrig kommentar.

Det finnes vel visse unntak og grensetilfeller, men disse lar seg nok ikke generelt formulere godt nok. Bruk skjønnet, evt, kjønnet, om og så hvordan disse eksisterer.

Tidligere kommentar-regler lød som følger:

«Åpenbar dum og triviell «spam», fåfengte gjentakelser av samme poeng samt åndssvakt prat, stygge nakenbilder, ekle kvinnfolk, homobilder, boomer-bilder og krakilske kveruleringer ses som regel ned på, og vil muligens kunne straffe seg på en viss sikt. Siden modereres i prinsippet ikke, og er ikke ansvarlig for andres eller juridiske personers påfunn. Opplever du deg diskriminert, på hvilket som helst grunnlag, så er det ikke et problem.»

Nye kommentar-regler er formelt formulert som følgende:

«Åpenbar dum og triviell «spam» og forsøpling av kommentarfeltet i form av fåfengte gjentakelser av samme poeng, samt irrelevante, ikke-kurerte tråder, vil ganske sannsynligvis straffes med utemmet utestengelse, og uten noen særlig utsikt til opphevelse.

Generelt, åndssvakt prat, stygge/ekle nakenbilder, fæle kvinnfolk, alle homobilder, boomer-bilder/bits og krakilske kveruleringer over tid, ses som regel ned på, og vil muligens kunne straffe seg på en viss sikt. Siden modereres i prinsippet ikke, og er ikke ansvarlig for andres eller juridiske personers påfunn. Opplever du deg diskriminert, på hvilket som helst grunnlag, så er det ikke et problem.»

Dette mener jeg er et ganske rimelig minimum, men likevel med et stort forbedringspotensial.

Vennligst prøv å etterkom disse reglene. Jeg vil nødig «advare» folk før jeg trykker på bannlysning-knappen.

Er det noen videre spørsmål om disse reglene, så still de nedenunder, i kommentarfeltet, ikke sant..

RE: Scammers

Det er relativt mange «scammers» som prøver seg med forskjellige triks. Til dem vil jeg bare si: Takk for den lille underholdningen som dette gir, og, at dere har ikke med hvem som helst å gjøre. Jeg har aldri gått på en Nigeria-scam, så dessverre for dere. Alle scammers vil selvsagt bli mentalt-harselert med (vooodoo) og blokkert umiddelbart etter at dette er detektert som sådan.

Prøv heller lykken hos NRK. De går fort fem på det meste.

RE: LEA glowies / tech gggggGgay-glowups / shut-ins

Det samme angående scammers gjelder også div. påfunn per «glowies», samt usofistikerte tekniske angrep mot nettsiden, som er blitt registrert men ikke anmeldt (jeg er for kul til å tyste etc..)

Det tas backup av alt innhold, radig. Så disse patetiske forsøkene, om de så skulle lykkes, vil likevel ikke ha noen effekt eller skade uten at jeg må trykke på et par knapper. Igjen, prøv heller noen andre.

Kritikken.no

Kritikken.no

Redaktør